Fabeldyr og hvor de er å finne: En Harry Potter-bok fra Galtvort-biblioteket
(eBook)

Book Cover
Average Rating
Published
Pottermore Publishing, 2024.
ISBN
9781789391886
Status
Available Online

Description

Loading Description...

Also in this Series

Checking series information...

More Like This

Loading more titles like this title...

More Details

Format
eBook
Language
Norwegian

Syndetics Unbound

Reviews from GoodReads

Loading GoodReads Reviews.

Citations

APA Citation, 7th Edition (style guide)

J. K. Rowling., J. K. Rowling|AUTHOR., & Salamander Fisle|AUTHOR. (2024). Fabeldyr og hvor de er å finne: En Harry Potter-bok fra Galtvort-biblioteket . Pottermore Publishing.

Chicago / Turabian - Author Date Citation, 17th Edition (style guide)

J. K. Rowling, J. K. Rowling|AUTHOR and Salamander Fisle|AUTHOR. 2024. Fabeldyr Og Hvor De Er å Finne: En Harry Potter-bok Fra Galtvort-biblioteket. Pottermore Publishing.

Chicago / Turabian - Humanities (Notes and Bibliography) Citation, 17th Edition (style guide)

J. K. Rowling, J. K. Rowling|AUTHOR and Salamander Fisle|AUTHOR. Fabeldyr Og Hvor De Er å Finne: En Harry Potter-bok Fra Galtvort-biblioteket Pottermore Publishing, 2024.

MLA Citation, 9th Edition (style guide)

J. K. Rowling, J. K. Rowling|AUTHOR, and Salamander Fisle|AUTHOR. Fabeldyr Og Hvor De Er å Finne: En Harry Potter-bok Fra Galtvort-biblioteket Pottermore Publishing, 2024.

Note! Citations contain only title, author, edition, publisher, and year published. Citations should be used as a guideline and should be double checked for accuracy. Citation formats are based on standards as of August 2021.

Staff View

Go To Grouped Work

Grouping Information

Grouped Work ID1f168696-47b0-3197-36d0-d374dd21567c-nor
Full titlefabeldyr og hvor de er å finne en harry potter bok fra galtvort biblioteket
Authorrowling j k
Grouping Categorybook
Last Update2024-06-10 21:59:55PM
Last Indexed2024-06-17 23:37:12PM

Hoopla Extract Information

stdClass Object
(
    [year] => 2024
    [artist] => J. K. Rowling
    [fiction] => 1
    [coverImageUrl] => https://cover.hoopladigital.com/csp_9781789391886_270.jpeg
    [titleId] => 16986403
    [isbn] => 9781789391886
    [abridged] => 
    [language] => NORWEGIAN
    [profanity] => 
    [title] => Fabeldyr og hvor de er å finne
    [demo] => 
    [segments] => Array
        (
        )

    [children] => 
    [artists] => Array
        (
            [0] => stdClass Object
                (
                    [name] => J. K. Rowling
                    [artistFormal] => Rowling, J. K.
                    [relationship] => AUTHOR
                )

            [1] => stdClass Object
                (
                    [name] => Salamander Fisle
                    [artistFormal] => Fisle, Salamander
                    [relationship] => AUTHOR
                )

        )

    [genres] => Array
        (
            [0] => Contemporary
            [1] => Fantasy
            [2] => Legends, Myths, Fables
            [3] => Magical Realism
            [4] => Media Tie-in
            [5] => Wizards & Witches
            [6] => Young Adult Fiction
        )

    [price] => 1.99
    [id] => 16986403
    [edited] => 
    [kind] => EBOOK
    [active] => 1
    [upc] => 
    [synopsis] => J.K. Rowling er forfatteren av den evig populære, epokedefinerende Harry Potter-bokserien, samt flere frittstående romaner og en krimserie skrevet under navnet Robert Galbraith.

Etter at ideen til Harry Potter kom til henne på en forsinket togreise i 1990, planla og skrev hun serien på syv bøker. Den første, Harry Potter og De vises stein, ble utgitt i Storbritannia i 1997. Åtte populære filmer fulgte, hvorav den siste, Deathly Hallows Part 2, ble lansert i 2011. Harry Potter-bøkene har nå solgt over 600 millioner eksemplarer over hele verden og er oversatt til over 80 språk. De fortsetter å bli oppdaget og elsket av nye generasjoner av lesere.

For å supplere Harry Potter-serien skrev J.K. Rowling tre korte bind for veldedighet: Quidditch Through the Ages og Fantastic Beasts and Where to Find Them til fordel for Comic Relief og Lumos; og The Tales of Beedle the Bard til fordel for hennes ideelle barneorganisasjon Lumos.

Ett av disse følgebindene inspirerte Fantastic Beasts-filmserien, som startet i 2016 med manus skrevet av eller i samarbeid med Rowling.

Også i 2016 samarbeidet hun med dramatikeren Jack Thorne og regissøren John Tiffany for å fortsette Harrys historie i et scenespill, Harry Potter og Barnets forbannelse.

J.K. Rowlings frittstående romaner inkluderer Den tomme stolen, som ble utgitt i 2012. Hun skriver under pseudonymet Robert Galbraith, og er forfatteren av den meget anerkjente «Strike»-serien, med privatdetektivene Cormoran Strike og Robin Ellacott.

I 2020 gikk hun tilbake til å publisere for yngre barn med eventyret The Ickabog, som opprinnelig ble serialisert gratis på nettet for barn under Covid-19-pandemien. Julegrisen, en eventyrhistorie om en gutts kjærlighet for det mest dyrebare leketøyet sitt og hvor langt han vil gå for å finne det, ble publisert i 2021 og var en bestselger i Storbritannia, USA og Europa.

I tillegg til å motta en OBE og Companion of Honour for hennes bidrag til barnelitteratur, har J. K. Rowling mottatt mange andre priser og utmerkelser, inkludert Frankrikes Legion d'Honneur, Spanias Prince of Asturias Award og Danmarks Hans Christian Andersen Award. I 2020 mottok Jo en British Book Award, som anerkjente Harry Potter og De vises stein som den viktigste boken de siste tretti årene.

Hun støtter humanitære formål gjennom sin veldedige stiftelse, Volant, og er også grunnlegger av og president for Lumos, en internasjonal veldedighetsorganisasjon for barn som kjemper for ethvert barns rett til en familie ved å transformere omsorgssystemer over hele verden. 
	En godkjent lærebok ved Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom siden den første utgivelsen, Fabeldyr og hvor de er å finne, er en uunnværlig guide til de magiske beistene i trollmannsverdenen. Den viser et menasjeri av magiske skapninger, fortryllende forklart av den kjente magizoologen Salamander Fisle, som du kanskje husker fra filmserien med samme navn. 

Hyllene på Galtvort-biblioteket rommer også mange flere fascinerende bøker. Hvis du likte Fabeldyr og hvor de er å finne, bør du kanskje også sjekke ut noen av de andre skattene. Rumpeldunk gjennom tidende og Skalden Skurres historier. 



Comic Relief, driftsnavn Charity Projects, er en registrert veldedighetsorganisasjon i Storbritannia med veldedighetsnr. 326568 (England/Wales) og SC039730 (Skottland). Lumos Foundation er en registrert veldedighetsorganisasjon i Storbritannia med nr. 1112575 (England/Wales). 15 % av salgsinntektene* som er mottatt av Pottermore Limited fra denne e-boken går til veldedige organisasjoner for deres arbeid over hele Storbritannia og globalt, inkludert for å hjelpe barn og unge til et bedre liv. Disse inntektene vil bli delt 20 % til Comic Relief og 80 % til Lumos Foundation.

*nntekter betyr kontantpris eller kontantekvivalent pris minus salgsavgifter.
    [url] => https://www.hoopladigital.com/title/16986403
    [pa] => 
    [series] => Bøker fra Galtvort-biblioteket
    [subtitle] => En Harry Potter-bok fra Galtvort-biblioteket
    [publisher] => Pottermore Publishing
    [purchaseModel] => INSTANT
)